10-årig pige. Har svært ved at sidde stille og har dårlig koncentration og kropsopfattelse.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac GroundMe®

Observeret effekt:  Pigen finder ro til at lave aktiviteter ved bordet, når hun får lov til at bruge fødderne på fodpuden. Meget af den kropslige uro er flyttet derned, hvilket hjælper hende og forstyrrer omgivelserne langt mindre. Hun husker selv at tage den med fra stol til stol, hvilket hun ellers aldrig ville huske, med ting der ikke betød noget for hende. 


Børn i børnehave.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac GroundMe®

Observeret effekt: "Vi har specielt to drenge, der har gavn af fodpuden. De koncentrerer sig bedre og kan faktisk lave en hel perleplade færdig, hvilket de ellers aldrig gør. Vi bruger også Protac GroundMe® til samling, som vi altid holder på gulvet. Når de bruger GroundMe til at sidde på, kan de være her sammen med os andre, uden at skulle løbe rundt, og de deltager mere aktivt."


8-årig dreng med autisme. 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac GroundMe® 

 

Observeret effekt: "Jeg bruger den hver dag og jeg synes, at jeg arbejder bedre, når jeg bruger puden. Jeg føler mig afslappet og så husker jeg selv at tage den frem." Det er ikke noget, drengen ellers ville gøre. Han tilretter sig normalt bare de ting, der er, hvor han er.


9-årig pige med udviklingsforstyrrelse og ADHD.

Sansestimulerende hjælpemiddel
: Protac GroundMe® 

Observeret effekt: Pigen bruger GroundMe til lektielæsning og måltider, da hun har svært ved at sidde stille og være i situationen: "Jeg ser, at hun får en roligere og mere nærværende adfærd, når hun bruger fodpuden. Hun sidder for en gangs skyld også normalt på stolen, hvor hun ellers sidder ekstremt uroligt og til tider må opgive måltidet, da hun ikke kan blive på stolen. Fodpuden giver hende ro til at udføre det, hun er i gang med."
 
 

Skolecase fra Dyssegårdsskolen i 0.C – Erfaring med brug af Protacs produkter.

Sansestimulerende hjælpemiddel
: Protac GroundMe® 

Observeret effekt: Målet med brugen af produkterne Protac MyFit® (kuglevest), Protac GroundMe® (fod-og siddepude) og Protac Kuglepuden™ (kuglepude der kan spændes fast på stolen) har været at se, hvordan de yngste elever bruger produkterne, og i hvilke situationer de bruger dem i skoletiden.

For alle produkter gælder det, at de har været synligt tilgængelige i klassen i en periode på 6 måneder. De har hængt på væggen i klasselokalet og den enkelte elev har skullet have accept af en lærer eller pædagog i klassen til at bruge produkterne.

Eleverne er blevet introduceret til de enkelte produkter og næsten alle eleverne har været interesseret at i at bruge dem. MyFit-kuglevesten har været mest efterspurgt og specielt i de situationer, hvor der har været krav om koncentration og ro i undervisningen. Vi har kun haft tre veste i spil ad gangen, så eleverne har været på ”venteliste” til at bruge dem. Vi har vurderet, at det har betydet, at eleverne virkeligt har ønsket at bruge vesten så det ikke var en ”legeting” men et reelt behov for at skabe ro i kroppen.

De voksne har ligeledes opfordret nogle elever til at bruge produkterne i forskellige indlæringssituationer, og eleverne har været meget positivt indstillet over for at bruge dem. Mange elever har oplevet en bedre koncentration med at bruge GroundMe som fodskammel, og eleverne har helt naturligt siddet og bevæget /masseret fødderne mens de er blevet undervist.

Kuglepuden har vist sig at være den sværeste at bruge – og nogle elever har oplevet at glide ned fra den og have problemer med at spænde den fast på stolen.

Vi oplever f.eks. at når en urolig dreng bliver tilbudt vesten, så takker han ja med det samme, og herefter koncentrerer han sig langt bedre i undervisningen.

Vi kan klart konkludere, at eleverne bruger produkterne til at finde mere ro til at kunne koncentrere sig i undervisningen i længere tid, og at der er mindre uro i klasselokalet. Ligeledes er det tankevækkende, at de fleste elever, som er 5-6 år, selv har efterspurgt produkterne efter behov, da det ikke har været et pædagogisk efterspurgt værktøj i undervisningen.

Eleverne udtaler:
”Vesten er så dejlig tung. Når man er helt slatten i kroppen, så bliver man helt frisk, når man får vesten på, og derfor elsker jeg den”
”Vesten er som massage, og det er rigtig dejligt”
 
 

< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top