Kvinde på 42 år med bindevævslidelsen Ehlers-danlos syndrom, hypermobil type
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Polystyrendynen™
 
Observeret effekt: Trods en vis skepsis over dynens volumen, viste det sig efter få nætter at være den helt rigtige dyne. Jeg oplevede at falde hurtigt i søvn, og at jeg kunne falde i søvn igen, hvis jeg havde været oppe om natten. Det har ellers altid resulteret i mange vågne timer. Min generelle indsovningstid gik fra meget lang til kraftigt reduceret.

Jeg oplevede færre smerter, da jeg ikke længere lå i yderstillinger i mine led, fordi jeg faktisk nu kunne mærke mine led. Jeg blev mere oplagt og koncentreret om dagen, og min hukommelse blev bedre, selvfølgelig fordi kvaliteten af søvnen også var bedre.

Derudover var der en sidegevinst. Jeg kunne bruge dynen til at skabe faste rammer om min krop ved at lejre mine arme og ben og bækken så de lå i korrekte stillinger, som derved skabte ro og fik mig til at være afslappet.

Efter en længere sagsbehandling, fik jeg tilkendt dynen som hjælpemiddel, og hvor er jeg glad for at jeg ikke gav op. Jeg fik min livskvalitet øget voldsomt meget af denne dyne, jeg fik igen kræfter og overskud til at være en omsorgsfuld mor og hustru, der ikke hele tiden var afhængig af hjælp fra andre.

Hvis jeg i dag har en dårlig dag, så har jeg dynen med mig ind i sofaen, hvis jeg ser tv på, - den skaber tryghed og stabilitet i min krop og jeg holder min holdning i ryg og nakke, så jeg mindsker spændinger og deraf følgende smerter.

Er vi på ferie eller overnatning, har jeg altid dynen med, jeg er blevet afhængig af den søvnkvalitet den giver mig. Efter en nat med søvn er humøret altid bedre, selvom jeg har kroniske smerter.

 

Kvinde på 37 år med bindevævslidelsen Ehlers-danlos syndrom
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Granulatdynen™
 
Observeret effekt: Meget hurtigere indsovning. Sover hele natten uden opvågning. De neurogene smerter i benet er lettere at håndtere, hun føler ro og sover tungt om natten. Overskud til samværet med sine børn og ægtefællen, samt til træningen. Har ikke behov for at bruge isposer om natten længere.


< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top