11-årig pige med psykisk og motorisk uro.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac KneedMe To Go®.

Observeret effekt: 11-årig pige og hendes forældre fik mere ro i bilen, da de lærte knætæppet Protac KneedMe to Go® at kende. Nogle børn har svært ved at finde den indre ro, så det kan være afgørende for deres trivsel, at man finder noget, der kan give kroppen ro. Især under bilkørsel var det svært for hende at finde ro. Det fik den 11-årige pige god glæde af, da hun blev præsenteret for knætæppet. Efter at have ”prøvekørt” knætæppet en enkelt gang, var det tydeligt at hendes krop fandt ro. Når kroppen falder til ro, så falder tankerne og følelserne også mere til ro. Faktisk var det ikke kun pigen, der fik glæde af denne ro – hele stemningen i bilen blev mere afslappet og hyggelig. Familien kører ingen steder uden at have knætæppet med.9-årig dreng med koncentrationsvanskeligheder.

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac KneedMe To Go®.

Problematik: Han kan ikke overskue at lave individuelle opgaver. Han trives ikke hjemme, fordi hans ”batteri” er fladt, når han kommer fra skole. Der er lavet en sensorisk profil på eleven, som viser, at han er taktil sky i mellemsvær grad og han har en lav tærskel for sanseindtryk fra egen krop og omgivelserne. Når han er stresset hjemme, sætter han sig ofte ind under sin dyne for at få afskærmning for lys og lyd. Han går ind i soveværelset, hvor der ikke er larm. Hjemme er han god til at finde selvreguleringsstrategier, men det er svært for ham i skolen. 

Observeret effekt:  Han har anvendt et Protac KneedMe to Go®, som han sidder med hver morgen, når han kommer i skole. Det hjælper ham til at finde ro. Han er tryg ved knætæppet og det hjælper ham til at kunne fokusere på de planlagte skoleaktiviteter. Der er behov for tæt samarbejde mellem hjem og skole for at kunne tilpasse aktiviteterne, så han ikke overvældes. Vi oplever at knætæppet i kombination med den rette information hjælper eleven til at falde til ro.


< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top