Vi har siden 2001 med stor succes brugt kugledyner som en del af vores behandling af vores børn. Børnene som fornuværende er mellem 5 og 11 år har forskellige diagnoser: ADHD, autisme, angst, tilknytningsforstyrrelser, gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Kendetegnende for børnene er, at de er motorisk urolige og hyperaktive.

Vi kan tydeligt mærke forskel, når et barn begynder at sove med en kugle dyne i stedet for en alm. dyne, dels har barnet lettere ved at falde til ro ved godnat putningen og barnet får en roligere søvn, som så også bevirker at barnet er mere veludhvilet næste dag.

I august 2008 have vi en konsulent fra Protac til at demonstrere deres produkter for vores personale. Ligesom vi fik instruktion i hvordan vi skifter dynebetræk på kugledynerne uden at få rygskader, kugledynerne veje 7 kg. og er ret tunge at håndtere.
Vi fik bl.a. demonstreret Protac Sensit® stolen. Siden har vi købt 2 Protac Sensit® stole. Den ene har vi placeret i børnehaveklassen, hvor de 4 elever bruger stolen på skift. Her sidder børnene med hører telefoner på og holder pause. Herudover har et af vores meget motorisk urolige børn fået en Protac Sensit® stol på værelset. Barnet nyder virkelig at sidde i sin ”kuglestol”.

Protac produkterne er da en investering for os, men pengene er bestemt givet godt ud. Det er jo kun en gang, vi har udgiften, produkterne holder jo heldigvis i mange år frem.
Vores mål er, at alle børn får en Protac Sensit® stol på deres værelse.
-Leder på opholdsted


< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top