38-årig udviklingshæmmet mand 

Bor på institution sammen med andre beboere. Har eget værelse, hvor han foretrækker at være. Opholder sig maksimalt  ½ time ad gangen i fællesrum og betragtes som rastløs.  

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Sensit® kuglestol -  på brugerens værelse og i fællesrummet 

Observeret effekt: Manden er glad for stolen og bliver siddende i den i længere tid, end han før har villet sidde i nogle møbler. Personalet oplever, at han har mindre motorisk uro. Han går mindre hvileløst rundt og med mindre intensitet. Han kan sidde i fællesrummet i længere tid ad gangen end før. 

Stolen giver ham mulighed for at trække sig tilbage og få sansestimulering, uden at han falder i søvn.  Det betyder, at udgangspunktet for at være aktiv er tættere på og at han er mere vågen og klar til aktivitet, end hvis han havde modtaget sansestimulering liggende.Psykisk udviklingshæmmet mand
 

Bor på institution 

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Sensit® kuglestol 

Observeret effekt: Pædagog fortæller: "Han bruger Protac Kugledynen™ gennem dagen for at få ro på kroppen og på tankerne, så han ikke bliver udadreagerende. Problemet har været, at når han kommer under dynen, så  falder han i søvn. Det afbryder dagsrytmen og påvirker det naturlige behov for nattesøvn. 

Stolen giver ham den samme ro på tanker og krop og han kan samtidig være med i samvær med de andre og se fjernsyn el. lignende uden at falde i søvn gennem dagen".

___________________________________________________________________________________________________________________________________________< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top