Protac har igennem flere år haft et tæt og godt samarbejde med Soldaterlegatet, som har hjulpet mange veteraner samt deres pårørende med at få tilkendt sansestimulerende kugleprodukter for at afhjælpe store gener som følge af PTSD.

Samarbejdet har både resulteret i hjemmebesøg i veteranernes hjem, som oftest sammen med en støtteperson fra Soldaterlegatet, og derudover har Protac holdt oplæg på Veterancaféer og på Årsmødet på Flyvestation Karup om sanseintegration, og om hvordan sansestimulerende hjælpemidler kan afhjælpe f.eks. stress og angst.
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac MyFit®
 
Observeret effekt:  
Veteranerne har prøvet både Protac Kugledynen® Flexible, hvor kuglerne kan bevæge sig frit, og Protac Kugledynen®, hvor kuglerne ligger i baner. Valget af dyne altid afhænger af brugerens sanseprofil og personlige præferencer. Mange af veteranerne har oplevet at deres nattesøvn blevet markant forbedret ved at sove med en dyne med store kugler i.

Mange beskriver, at angsten er blevet meget reduceret, at de føler sig langt mere udhvilede. Når de har været nede i den dybe søvn om natten kan de langt bedre håndtere dagen og livet. I løbet af dagen har mange af veteranerne desuden haft god effekt af at bruge Protac MyFit® kuglevesten. Når angsten er kommet krybende eller drønende op ad dagen, er vesten blevet en stor hjælp til at finde ro.

For dem, hvor alkohol og andet stimulerende før var midlet til at få ro på, oplever de nu, at vesten hjælper dem langt bedre.

Link til case fra Soldaterlegat
Link til video fra Soldaterlegat  
 

< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top