Kvinde i start 50’erne med komplekse kroniske smerter, symptomer på angst og depression og tidligere whip lash i forbindelse med ulykke

Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac SensOn®

Observeret effekt: Har svært ved at koncentrere sig og holde fokus, går i gang med flere aktiviteter af gangen og har svært ved at få dem gjort færdige. F.eks. når hun laver mad. Når hun kører bil føler hun sig anspændt og har oplevelse af, at bilen kører afsted med hende, bruger enorme mængder af energi på at holde fokus og ikke være bange. Oplever i det daglige at smerter i hele kroppen, især ved højre skulder og nakke gør at hun kommer til at gå og hænge med kroppen mod højre siden. Kan godt lide at være sammen med andre, men det er anstrengende og hun har svært ved at deltage i det sociale og blive i det særlig længe af gangen, hun mister ofte fokus og der bliver for meget larm og uro i hovedet og kroppen.

Kvinden har afprøvet Protac SensOn® i nogle uger på et døgnrehabiliteringscenter.

Hun beskriver oplevelsen således:

Når jeg har den på, kan jeg slappe bedre af, jeg finder ro og får samlet mine tanker. Psykisk, kan jeg mærke mere ro og tryghed. Rent fysisk kan jeg hvile hovedet ind i den, og varmen og tyngden giver mig tryghed. Jeg oplever at få hjælp til at nakken og halsen sidder rigtigt, at jeg kommer til at sidde mere lige, og jeg kan se mere ud i verden. Jeg kan koncentrere mig og finde ro til at forholde mig til det, jeg oplever. Jeg bliver rettet op og kan trække vejret bedre. Når jeg har smerter, hjælper kraven mig med at holde bedre fokus, finde lidt ro og samle mine tanker. Socialt, kan jeg bedre koncentrere mig om at tale med folk, jeg kan grine og føle mig til stede.

Kraven støtter mig til at kunne kapere nærvær, og jeg bliver bedre til at mærke efter mig selv, så jeg kan reagere på mine smertesignaler.

Når jeg laver mad kan jeg bedre holde fokus og tage delopgaverne i en logisk rækkefølge, hvor jeg ellers har svært ved ikke at "springe" mellem opgaverne.

Jeg tager den også på, når jeg skal slappe af. Jeg finder hurtigt ro.

Bemærkning: Der blev udarbejdet en Sensorisk profil (Sensory Profile adult) på patienten, som viser, at patienten lægger mærke til mange sanseindtryk, som hun ikke selv er opmærksom på at begrænse. Derfor bygger stimuli sig op og fører til overstimulering, der hos hende viser sig ved, at hun har svært ved at koncentrere sig og hun igangsætter flere aktiviteter af gangen.


< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top