En kugledyne er ikke bare en kugledyne!
Den første Protac kugledyne blev opfundet, syet og udviklet for 25 år siden af ergoterapeut Pia Christiansen og en tidligere kollega. Protac Kugledynen™ er sidenhen blevet forbedret og videreudviklet med udgangspunkt i vores viden om ergoterapi, forskningsresultater og tilbagemeldinger fra brugere og fagfolk. Det betyder, at der i dag findes flere forskellige kugledyne-modeller, som er tilpasset de meget individuelle og sansemæssige udfordringer brugerne har.

Se video om Protac Kugledynen™ Flexible

Hvilken kugledyne passer til hvem?
Kuglerne i vores dyner er forskellige i størrelse, vægt og måden de sansestimulerer på. Det at vælge den rigtige kugledyne afhænger ikke af brugerens alder, højde eller kropsvægt, men derimod af hvordan sansesystemet fungerer, hvilke udfordringer og behov brugeren har samt personlige præferencer.  
Hvis følesansen og muskel-led-sansen af forskellige årsager er nedsat, får vi svært ved at mærke og fornemme kroppen og dens grænser. Det kan bl.a. forårsage søvnproblemer, motorisk og psykisk uro. Trykket og tyngden fra kuglerne på hud, led og muskler, sender informationer til nervesystemet op til hjernen. Det opleves beroligende og trygt, at kunne mærke sin egen krop. Det er meget individuelt hvilken stimuli og vægt, der skal til for at skabe kropslig ro og bedre søvn for den enkelte bruger. Det kan kun afklares ved personlig vejledning og efterfølgende afprøvning.

Protacs kugledyner er CE-mærkede og godkendte som medicinsk udstyr. Kugledynerne er udviklet sådan, at det muligt at vaske dem i en almindelig vaskemaskine.

Faglighed og forskning
Evidensbaseret viden og dokumenteret effekt af vores produkter er afgørende for Protac. Derfor læner vi os i op vores mangeårige erfaringer med udvikling af kugledyner, sammenholdt med vores terapeutiske praksis og viden om sanseintegration. Vi tager afstand fra myterne om, hvor meget en kugledyne må veje i forhold til brugerens kropsvægt. De mindre studier, der findes på området, kan ikke betegnes som valid forskning.

Ring til os og få personlig vejledning af en terapeut
Den bedste vej til at finde netop den kugledyne, som passer til dig og dine behov, er ved at ringe til Protac på 8619 4103. Her kommer du i kontakt med en af vores terapeuter, som kan guide og vejlede dig.Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

 

NYHEDSBREV

Betaling via faktura

Back to Top