9-årig dreng med ADHD.
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen™
 
Observeret effekt: " Vores dreng har grædt og hylet hver aften, siden han var nul og har ikke villet sove. Nu har han prøvet dynen i 14 dage og det virker. Vi troede, at det var løgn!  At det bare var, fordi det var nyt, men nu har han sovet uden ynk i 14 dage. Det er, som at få en ny dreng. Ikke mindst for os, som ikke har fået ordentlig søvn i så mange år. Hans humørsvingninger er næsten væk-  tro det eller lad være.  Han kommer ud i køkkenet om morgenen med et smil på læben. Han har endda en gang selv sagt, at det vidst var ved at være på tide at komme i seng. Jeg kan kun beklage, at der er gået 9 år,  før vi har fundet noget, der kunne bruges".
 


8-årig dreng med ADHD 

Har svært ved at falde til ro, når han skal sove. Hans forældre sidder 3 timer hos ham, inden han sover, og derefter vågner han ofte i løbet af natten. 
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen™.
 
Observeret effekt:  Han prøver at sove med dynen og efter 10 min. falder der ro over ham, og han falder i søvn. Han sover nu hele natten og er udhvilet, når han vågner om morgenen.10-årig pige med ADHD.
 
Har problemer med sanseintegration, specielt i forhold til berøring. Er også fysisk urolig. Pigen er taktilt sky og oplever utilpashed med at have tøj på. Hun har svært ved tæt kropslig kontakt med andre og sover dårligt om natten. 
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen™
 
Observeret effekt: Pigen lægger sig selv under dynen, når hun føler, at hun har brug for det. Hun prøver at sove med den om natten og sover nu roligt. Er mere veloplagt den næste dag. Det har også betydet, at hendes taktile skyhed er blevet mindre, så  hun kan have langærmede bluser på uden at føle ubehag. 
 

 
Dreng med dårlig søvn og indsovningsproblemer.
 

For lidt og for dårlig søvn, vådligger-problemer og lange opslidende aftenritualer. Det var noget af det, Thomas og hans familie tidligere måtte slås med. En kugledyne har løst problemerne og gjort en stor forskel i Thomas' og dermed familiens hverdag.

Læs artiklen her >Dreng med ADHD
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen™
 
Observeret effekt: "Vi har nu haft kugledynen til låns i 14 dage - og sikke nogle dage. Dynen var ikke mere end lige kommet ind af døren, før  han kravlede ind i den, hyggede sig og faldt til ro. Han har ADHD og han har fundet så meget ro med dynen. Han falder ubesværet i søvn om aftenen,  hvor det tidligere tog 2- 3 timer - han er veludhvilet om morgenen og vi kan alle mærke forskel. Jeg synes jo, at jeg selv har fået et nyt liv! Som forældre har vi pludselig fået tid til os selv og hinanden om aftenen- det er da en lykkelig historie!"  
 

6-årig pige, udredt med ADHD og Tourette.
Er lige startet på medicin. 
 
Sansestimulerende hjælpemiddel: Protac Kugledynen™, 7 kg med 50mm plastikkugler 
 
Observeret effekt: Da vi fik diagnosen på sygehuset, havde vi allerede store problemer med indsovning og nattesøvn. Hun har altid sovet meget dårligt om natten, og har taget utrolig lang tid om at falde i søvn. Det er blevet værre og værre. Nogle nætter kan hun være vågen flere timer og det medfører selvfølgelig, at hun er meget træt om dagen. Efter at vi er startet på medicinen, er det blevet værre, da én af bivirkningerne ved medicinen er søvnbesvær.
Da vi blev udskrevet fra sygehuset, fik vi lov at låne en kugledyne med hjem. Det forandrede vores hverdag totalt. Hun faldt i søvn i løbet af 15 minutter og sov igennem hver nat. Det var som at komme i himlen at have en frisk og udhvilet datter hver dag. Vi snakkede med kommunen og fik bevilget en kugledyne. Vi blev lovet, at den ville blive sendt til os. men fik senere afslag, da hun ikke var udredt færdig, og igen, da hun skulle starte på medicin. Hun er nu på medicin i en 5 ugers prøveperiode, og indtil da, kan vi ikke komme i betragtning til en kugledyne. Det er helt forrykt. Det er vi naturligvis meget kede af, da vores hverdag med kugledynen er helt anderledes både herhjemme og i skolen.  
< Tilbage

Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

 

NYHEDSBREV

Betaling via faktura

Back to Top