Dreng (8 år) – Autisme/gennemgribende mental udviklingsforstyrrelse.

Sansestimulerende hjælpemiddel
: Protac Kneed Me® To Go 

Observeret effekt: Dreng med stor kropsuro, der løber meget rundt. Har svært ved at sætte sidde stille og roligt og lytte/lave aktiviteter. Sansemæssigt taktil sky, søgende adfærd og lav kropsbevidsthed. Han er generelt glad for dybe tryk, og børstning. Bruger tyngdevest et par gange i løbet af skoledagen. Han eftersørger selv knætæppet når klassen har samling. Han sætter sig på skamlen med tæppet over skødet og deltager i snak om ”dagen i dag” – mere fokuseret end vanligt. Han kan sidde i 20-30 min i sofaen alene med en bog eller læser bogen sammen med en anden elev. Dette har han aldrig gjort før han fik knætæppet.

10-årig dreng med autisme.

Sansestimulerende hjælpemiddel
: Protac Kneed Me® To Go 

Observeret effekt: Efter en ergoterapeutisk udredning af sensoriske bearbejdningsforstyrrelser hos en dreng på 10 år med autisme, var en del af interventionsopgaven, at finde frem til sensoriske redskaber, som kunne regulere motorisk uro og tendens til ængstelse hos drengen.

Knætæppet, Protac KneedMe® To Go viste sig at være et egnet sensorisk redskab, idet pudens tyngde giver en samlende og beroligende effekt, og derudover en følelse af tryghed gennem forstærket fornemmelse af kroppens position i forhold til det fysiske miljø. KneedMe® To Go har et tiltalende design, en behagelig grøn farve og lommerne giver mulighed for diskret taktil stimulation, når drengens yndlings kramme- genstand er direkte til rådighed ved behov.

En fordel ved designet er yderligere, at KneedMe® To Go kan tages med under aktiviteter ud af hus og hjem til kraftigt stimulerende miljøer, som eksempelvis på bus, tog eller flyrejse, samt i biograf og teater.
 

< Tilbage


Protac udvikler, producerer og sælger sansestimulerende hjælpemidler, som giver ro og tryghed til mennesker med psykisk og motorisk uro.

Protac leverandør pris

De 17 verdensmål

Back to Top